Aktiviteter

Allt finns för en lyckad campingsemester.

Medskogssjöns Camping ligger i en naturskön miljö men har ändå nära till allt. Här trivs både barn och vuxna i stuga, husvagn, husbil eller tält på en anläggning som är lagom stor. Inom området finns alla faciliteter för trivsel och service.

Bad
Campingen har en egen långgrund badstrand med friskt vatten. Vattenrutschbana för de minsta.

Vattenrutchkanan

Båt och kanotuthyrning
I receptionen kan man hyra roddbåt, kanot, trampbåt, grill-flotte med motor, SUP-bräda och flytvästar mm.

Badbryggan

Vedeldad bastu
Vedeldad bastu finns att hyra här eller via receptionen. Bastun ligger mellan servicehuset och badet
där det även finns en rullstolsramp ut i vattnet.

Bastun

Fiske
Tack vare den nystartade klubben Medskogssjöns Sportfiskeklubb bedrivs nu “put and takefiske” i Medskogssjön med inplantering av regnbåge och senare även röding. Klubbens vision är att dela med sig till andra av den glädje, gemenskap och återhämtning som fisket har för dem till andra som ännu inte fått chansen att upptäcka sportfisket.
Fiskekort kan lösas i receptionen eller via iFiske. Fiskekorten är digitala och levereras via e-post, till iFiske-appen och som ett SMS (tillval) från iFiske. För ytterligare information och regler se
https://www.medskogssjonfiske.se/

Foto från Medskogssjöns SFK

Vandringsleder
Från campingen utgår flera kortare vandringsleder samt Gästrikeleden.

Bär och svampplockning
Skogarna runtomkring oss har rikligt med bär och svamp. Ett eldorado för skogsmänniskan.

Digitala tipspromenader
Det finns digitala tipspromenader i skogen runt campingområdet. Två av dem startar vid restaurangen, den ena för barn och den andra för vuxna så att man som förälder kan gå med sitt barn och svara på frågor för vuxna. Det finns även tipspromenader för enbart vuxna längs naturstigen med bland annat frågor om djur, växter, natur och trädgård. Det finns två olika tipspromenader längs samma stig. Tipspromenaden startar vid naturstigens början. Då stigen ligger ganska nära vattnet har vi valt att inte lägga några tipspromenader för barn här. Det är mycket rötter längs stigen också så gå försiktigt!!

Tipspromenad barn/vuxen
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Digital-Tipspromenad-Medskogssjon-3.png
Tipspromenad Naturstig (vuxen)

För att kunna gå tipspromenaderna krävs att platsinformation är på i telefonen då frågorna poppar upp i telefonen allteftersom ni går längs stigen.

Högbo Bruk
Högbo Bruk är en unik kombination av natur, aktiviteter och kulturhistoria. Här finns något för alla, stora som små. Hantverkarna (glasblåsare, keramiker och smed) har sina verksamheter öppna året om (för öppettider/besökstider se respektive hantverkares sida på webben) så varför inte göra ett besök eller ta en promenad i bruksområdet och njut av alla byggnader från brukets storhetstid.
I Högbo bruk kan du också hyra mountainbikes, skidor, rullskidor, långfärdsskridskor eller inlines. Där finns också äventyrsbana, kanotpaddling, femkamp mm.

Ångtåg i Jädraås
Åk ångtåg i Jädraås under sommaren. En 6 km lång museijärnväg i järnets och skogens land. Under 2023 kör ångtågen söndagar från mitten av juni till och med augusti.

Årsunda Viking
I Årsjögård ligger Årsunda Viking. Några veckor varje sommar är Årsjögård befolkad av vikingar som berättar om sitt liv på gården och visar runt. Du kan prova på olika hantverk och lekar, mat finns till försäljning. 

Wij Trädgårdar
Trädgården är öppen året runt, under högsäsong (juni-sept) när växthusen och utställningarna är öppna tas entréavgift ut. Guidade visningar går att boka året runt. Wij trädgårdar består av:

  • Rosenträdgården med busk- och parkrosor som klarar odlingszon 5.
  • Örtagården som är en hyllning till den lilla hemträdgården.
  • Köksträdgården där det odlas grönsaker och snittblommor till Wij Trädgårdskök.
  • Skogens trädgård där man skapat ett tidsdokument kring 2000-talets trädgårdskonst.
  • Barnens trädgård där det finns gläntor och mindre rum, slingrande gångar och kojor baserat på blommor och grönsaker.
  • Elevernas odlingslotter Eleverna går en ettåring trädgårdsutbildning i regi av Bollnäs Folkhögskola och får som en del av utbildningen uppföra en vacker kökstäppa i en del av Köksträdgården.
  • Bondens Trädgård är en hyllning till arbetarna och till bonden som genom århundradena kämpat för att hålla gläntan runt Ockelbo öppen och brukad.
  • Orangeriet här finner du en kaskad av olikfärgade pelargoner.

Älgparken i Ockelbo
I Älgparken i Ockelbo kan du träffa skogens konung på nära håll. Parken erbjuder rekreation för hela familjen, en älgboutiqe och bodega, mat och logi, guidade turer för både enskilda besökare och grupper. Hela anläggningen är barnvänlig och till viss del tillgänglig för rullstol.

Fängelsemuseet
En fängslande upplevelse är också att besöka fängelsemuseet i Gävle.”Möt maktlöshet och rädsla, motmakt och styrka hos människor i det förgångna. En dåtid som är nutid för många.”

Parkbadet i Sandviken
På Parkbadet i Sandviken finns hopptorn, klättervägg, trampoliner och vattenrutschkanor eller varför inte koppla av i bubbelpool?

Vinteraktiviteter

Snöskoterbutik Finns i Järbo (10 km från oss) hos Bohlins: www.bohlinsab.se eller tel. 0690-70488.

Skoterleder utgår från campingen. Ockelbo Skoterklubbs karta över skoterleder finns att köpa hos Preem i Ockelbo, Ockelbo Gummiservice, Kjellas Mack i Jädraås samt via Ockelbo Skoterklubbs hemsida: ockelboskoterklubb.se/leder/

Längdskidspår utgår också från campingen. Populärt brukar vara att skida till grillplatsen på andra sidan sjön. Preparerade längdskidspår finns vid Högbo Bruk mellan Sandviken och Medskogssjön. Konstfruset längdskidspår i Högbo från oktober.

Vintertid försöker vi beroende på issituationen ploga skridskobana runt Medskogssjön (långfärdsbana) samt barn-bana vid badstranden.

Skidor
Närheten till Kungsberget (20 km) med 23 nedfarter och 15 liftar ger alla möjligheter till rekreation och upplevelser. Ställ antingen husvagnen/husbilen på vår camping eller hyr stuga hos oss. Vi är den närmaste anläggningen med full service.

Följ oss på sociala medier: